Audiophile hifi-rendszer pár százezerért

Kevés gyártó törekszik arra, hogy kis költségvetésből kínáljon audiophile zenei élményt nyújtó készülékeket, hangsugárzókat. Pedig nyilvánvaló, hogy a sokmilliós rendszerek a hifi-rajongók csak nagyon elenyésző részének megengedhetőek.

Természetesen a tervezők, fejlesztők számára a nagy rendszerek megalkotása az igazi élmény, de talán az igazi kihívás pont az ellenkezője lenne: mennél kevesebb ráfordítással mennél jobb hangot “csinálni”.
Hosszas keresgélés, kutatás után sikerült rátalálnunk olyan megoldásokra, amikkel az utóbbi szempontot szem előtt tartva lehet jó rendszert összeállítani.

A Do Acoustics olasz hangfalgyártó Armonia Mundi és Armonia Mundi impact hangsugárzói a klasszikus, a jazz és egyéb hangszeres műfajokban is valósághű zenei élményt nyújtanak. Ha saját magunk által különböző audiophile alkatrészekből összerakott "számítógépet" állítunk be hangforrásnak, akkor egy jó cd-lejátszó árának töredékéből ki lehet hozni ugyanazt, vagy még jobb hangminőséget.
A DO Acoustics aktív hangfalakat is gyárt, amivel még tovább csökkenthető az az összeg, amit egy audiophile hifi-rendszerre kell szánni.